PGD Malečnik
MENI:
Povezave:

Intervencije

opis slike Smo društvo II. kategorije, povezani v Sektor 2 v JGS Maribor - GZ Maribor. Sodelujemo z osrednj enoto v MOM - JZZPR.

Povprečno imamo na leto 10-20 intervencij, od tega 5-10 na objektih (požari, črpanje vode, odstranjevanje dreves po neurjih, ter drugo nudenje pomoči krajanom) in 5-10 v naravi (travniški požari, poplave...). Pomagamo pri večjih intervencijah tudi izvem našega požarnega rajona, odzovemo se na klic ReCo (regijskega centra za obveščanje) predvsem na večje ponavadi industrijske požare. V operativni enoti imamo 76 članov in članic, od tega 20-30 članov redno sodeluje na intervencijah.

Zadnji večji požar je bil lansko zimo na stanovanjskem poslopju v Hrenci.

Večje Intervencije v letu 2007:

januar - preko RECO smo obveščeni o požaru na stanovasnjski hiši v Metavi. Na srečo je šlo za manjši požar na deponiji odpadnega materiala pri hiši. Sodelujemo z obema GVC in 8 člani. Sodeluje poklicna enota z dvema voziloma.

januar - Skupaj z poklicno enoto gasimo travniški požar na Gorci. Zaradi vetra se je požar razširil v zapuščeni vinograd in ogrožal stanovanjsko hišo. Uspeli smo požar pravočasno omejiti in ga pozneje skupaj z poklicnimi kolegi pogasiti. Sodelujemo z vsemi tremi vozili in 16 članov.

marec - Gasimo požar strnišča na njivi v Grušovi. Z tremi vozili je sodelovalo 12 gasilcev. Poklicna je prispela z dvema voziloma. Zaradi močnega vetra sta bile ogroženi dve stanovanjski hiši.

april - Na poziv RECO Maribor sodelujemo na velikem požaru trgovine na Šentiljski cesti V Mariboru. V akciji gašenja zelo razvitega požara sta sodelovala oba GVC s posadko 8 gasilcev. GVM je dovažal na intervencijo dihalne aparate.

julij - Skupaj z poklicno enoto gasimo požar bivalne prikolice v Hrenci. Sodelujemo z obema GVC in posadko 8 gasilcev.

Naključni utrinki:
Sponzorji:
gasilska zveza slovenije

gasilska zveza slovenije
Malečnik 2007;
AVTORJA OSNUTKA: Timi Hercog & Darjan Maček
UREDILA: Timi Hercog & Oskar Neuvirt
Kopiranje katerega koli dela strani brez dovoljenja prepovedano!